Gröna Studenter tar 25 000 samtal

Erika Karlénius och Gabriel Liljenström låter sig inspireras av Miljöpartiets samtalsmål. Gröna Studenter ska genomföra 25 000 samtal med studenter och andra med koppling till utbildningsväsendet.

Gröna Studenter på stan

Politik är idag något som ofta påverkar folks vardag, men som de väldigt sällan har haft möjlighet att själva påverka. Politik borde handla mer om möten. Och då menar vi i första hand inte den sortens möten som har långa dagordningar, mötessekreterare och ordföranden. Vi tänker istället på riktiga möten med människor som står utanför politikens centrum.

Miljöpartiets lansering av samtalskampanjen 250 000 samtal har fungerat som en påminnelse för oss i Gröna Studenter om vad som är viktigt, när vi i februari skulle sätta oss ner och planera vår verksamhet under det kommande året.

Studenter är ett hårt prövat släkte. På bostadskrisfronten är intet nytt och på många håll är studenter fortfarande hänvisade till tält som enda boendealternativ. Pluggar man humaniora eller samhällsvetenskap har man ibland inte mer än två timmar lärarledd tid i veckan under sin utbildning, trots att man tar på sig studielån för att studera.

Studenter saknar idag tillgång till många av de grundläggande sociala trygghetssystemen. Som student har man 30 karensdagar, får ingen a-kassa efter avslutad utbildning och kan inte bli deltidssjukskriven. Situationen för Sveriges studenter har stor förbättringspotential.

Fler studenter behövs i politiken i allmänhet och i utbildningsdebatten i synnerhet. Vi vill att fram till valet 2014 ska fler studenter ska känna att de har haft möjlighet att påverka Gröna Studenters politik.

I förra valet röstade nästan 20 % av Sveriges studenter på Miljöpartiet. Men vad som är än mer intressant för oss som parti är all den kunskap, kompetens, talang och alla de nya idéer som studenter och forskare sitter inne på och här har Gröna Studenter som organisation en väldigt viktig uppgift. Vi vill vara en brygga mellan vetenskapen, innovationskraften och politiken.

Gröna Studenter välkomnar Miljöpartiets nya samtalskampanj och med denna som inspirationskälla lanserar vi nu vårt löfte. Fram till valet 2014 ska vi ha genomfört 25 000 samtal med studenter och personer med koppling till utbildningsväsendet. Dessa personer ska vi prata med under kårvalskampanjer, på seminarier, föreläsningar på lärosäten, mottagningsmässor för nya studenter, rundabordssamtal och andra utåtriktade kampanjer.

Vi tar 25 000 samtal, hur många tar du?

Erika Karlénius och Gabriel Liljenström
Språkrör för Gröna Studenter

En reaktion på “Gröna Studenter tar 25 000 samtal

  1. Mitt problem är att jag fn inte kan rapportera in några samtal alls eftersom det inte går att komma in längre på sidan som jag brukade rapportera på. Några ideer?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *