Jag, en klimatterapeut?

Jag fick chansen att testa klimatterapikampanjen ”på riktigt” för första gången på Sundbybergs nationaldagsfirande. För mig kändes det minst lika terapeutiskt som för de som kom och satte sig i soffan.


Jag inledde med frågan ”hur känner du inför klimatförändringarna” och lät mina samtalspartners prata på ganska fritt om det. Då blev det tydligt hur samtalet kunde fortsätta. Men den insatta personen som var orolig för sin egen klimatpåverkan kunde man förtydliga att om alla levde som henne skulle vi komma en bra bit på väg, men nu är det dags att politiken också tar sitt ansvar. Hon blev ordinerad att gå med i Miljöpartiet och själv bli politiker!

En annan person var väldigt positiv till Miljöpartiets förslag men tryckte extra på att inte bara partier, utan också andra organisationer behöver höja sin medvetenhet. Hennes ordination blev att ta upp klimatfrågan på nästa möte med sin fackförening, kanske bjuda in politiker till diskussion?

Sedan hade jag också samtal med några kommunpolitiker i Sundbyberg, som inte var miljöpartister. Där blev samtalet också väldigt spännande. Vi kunde snabbt hitta några frågor där vi var lika frustrerade – som att det finns en gräns över hur mycket förnybar energi en kommun får bygga ut. Sundbyberg hade högre ambitioner och det borde inte staten stoppa.

Jag har varit nyfiken inför detta ”skarpa läge” om hur klimatterapi skulle tas emot i verkligheten (när det inte bara är en affisch utan ett riktigt samtal) och blev väldigt positiv efter den här erfarenheten!

Dela gärna med er av era erfarenheter av klimatterapi i sommar! Själv ska jag till Peace and love nästa vecka och till Stockholm Pride i augusti och testa konceptet igen. Ska bli spännande att höra rapporterna också från Putte i parken i Karlstad, Way out west i Göteborg och alla andra festivaler och mötesplatser där vi kampanjar. Glad sommar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *